Voetreflextherapie

 

Voetreflextherapie is een veilige en natuurlijke geneeswijze die al duizenden jaren geleden werd toegepast door onder andere de Egyptenaren en de Chinezen.

 

Voetreflextherapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam. Men gaat er hierbij vanuit dat ons hele lichaam terug te vinden is op onze voeten, in de vorm van reflexzones. Deze reflexzones corresponderen met alle organen, klieren en lichaamsdelen in ons lichaam. Door de reflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen blokkades in het lichaam (storing energiedoorstroming) worden opgeheven, waardoor lichamelijke klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.

 

Voetreflextherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat ze er vanuit gaat dat lichaam en geest een zijn. Kortom: er wordt bij deze therapie niet alleen gekeken naar de klacht, maar juist ook naar jou als persoon en jouw leefwijze.

 

Behandeling

Een behandeling vindt plaats op de voeten, onderbenen en knieën en kan onder andere bij de volgende zaken worden ingezet:
- stress en gespannenheid
- vermoeidheid (algemeen, overspannen, burnout)
- hoofdpijn (algemeen, migraine)
- rugpijn
- spijsvertering (maag- en darmproblemen)
- huidproblemen
- ademhaling (verkoudheid, astma, bronchitis)
- hormonen (menstruatie, overgang, vruchtbaarheid)
- ontspanning

 

Reacties na een behandeling

- je voelt je heerlijk ontspannen en je krijgt nieuwe energie
- het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd
- je klachten kunnen in eerste instantie verergeren door de reactie van het lichaam op de behandeling en daarna verminderen tot zelfs verdwijnen.